Prohledat tento blog

středa 15. října 2014

Pečená dýně s bulgurem

Zase je dýňové období, tak sem si jednu hokaido upekla.

Pečená dýně

1 dýně hokaido
olivový olej
pepř a sůl
koření (oregano, tymián, paprika)

     Na plech dejte pečící papír, dýně se vám nepřichytí a usnadní vám úklid. Dýni nakrájejte na 2cm měsíčky (jakoby hranolky) a dejte na plech, pokapte olivovým olejem a okořeňte, důkladně promíchejte, ať jsou všechny kousky obalené.
     Pečte 20 - 25 minut na 180 stupňů, na konci zapněte gril, ať je dýně na povrchu pěkně opečená.


Bulgur

Bulgur si připravte podle návodu. 
Následně do něj vmíchejte dýni nakrájenou na kousky, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou. 

Do bulguru s dýní můžete vmíchat různé čerstvé bylinky (bazalku, petrželku, koriandr i mátu), nebo čerstvou rukolu.







Žádné komentáře:

Okomentovat